Zachovanie dát pri prechode na nový iPhone počas účasti v beta programe

Conner Carey popísala postup, ako neprísť o dáta pri prechode na nový iPhone, ak ste s vašim starým zapísaný vo verejnom beta programe iOS.

Ak ste zapísaný v programe, prenesenie dát zo starého iPhonu na nový nie je úplne jednoduché. Žiadna záloha vytvorená cez iTunes alebo iCloud počas testovania beta verzie, nie je kompatibilná s iOS 9 v novom iPhone. Jedna možnosť, ako vystúpiť z beta programu a prejsť na novú verziu iOS 9, je obnoviť iOS 8 zálohu, ktorú ste si spravili pred vstupom do programu.

Ak ale o dáta, ktoré sa vám v telefóne nazhromaždili počas beta testovania nechcete prísť, je tu ešte jedna možnosť. Budete ale musieť v beta verzii pokračovať.

  1. Spravte si zálohu vášho starého iPhonu do počítača cez iTunes
  2. Nastavte si nový iPhone ako ,,Nový”

Keď zapnete svoj nový iPhone, nastavte si ho ako ,,Nový”. Obnovenie zálohy z iTunes alebo iCloud v tomto prípade nebude fungovať.

  1. Vstúpte s novým iPhonom do beta programu iOS

Po prihlásení do programu choďte do všeobecných nastavení a aktualizujte softvér s najnovšou verziou iOS 9 beta. Iba vtedy bude záloha zo starého iPhonu kompatibilná s novým. 

  1. Pripojte sa s novým iPhonom k iTunes a obnovte zálohu zo starého telefónu

Prvýkrát, keď sa s novým iPhonom prihlásite do iTunes na počítači, budete môcť obnoviť zálohu. Obnovenie zo zálohy bude teraz možné z dôvodu, že oba vaše telefóny bežia na rovnakej beta verzii iOS 9.

O dáta teda prechodom na nový iPhone naprídete, budete ale musieť pokračovať v beta programe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.