WWDC 2015 #3: watchOS 2 – druhá generácia operačného systému pre najmladšie Apple zariadenie

Po novinkách s OS X a iOS prichádza očakávané oznámenie novej verzie operačného systému pre Apple Watch. Nazýva sa watchOS 2 a okrem iného prináša nasledovné.

Nové ciferníky

Kevin Lynch ukazuje dva nové ciferníky pre Apple Watch. Prvý zobrazuje na pozadí vaše fotografie, druhý prináša time-lapse zábery zo svetových metropol. Umožnené budú aj komplikácie tretích strán, zobrazujúce informácie priamo na ciferníku. Zaujímavou funkciou je Time Travel, pri ktorom môžete digitálnou korunkou “pretáčať” čas dopredu, pričom sa vám zobrazia aj relevantné informácie z vašich komplikácií, ako kalendár, email a batéria.

watchos 2

Nočný mód, Siri a fitness

Keď budete mať hodinky v nabíjačke, môžete aktivovať nový nočný mód, ktorý zobrazuje čas, kalendár a budík. Kresby a dotyky v podobe Digital Touch zas prinášajú drobné vylepšenia, ako podpora pre viacero farieb v kresbách. Po novom je tiež konečne možné odpovedať na emaily priamo z hodiniek.

Siri toho teraz dokáže opäť o niečo viac, pridaná bola integrácia mestskej dopravy a taktiež môže na povel vyvolať náhľad Glances. Prichádza tiež podpora pre Fitness aplikácie tretích strán, ktoré budú môcť teraz dopĺňať vašu dennú aktivitu.

watchos 3

Natívne aplikácie

Ako sme očakávali, prichádza podpora pre aplikácie. WatchKit, ktorý umožňoval spúšťanie aplikácií z iPhonu, teraz nahradzujú natívne aplikácie tretích strán. Natívne aplikácie umožňujú aplikáciám bežať priamo na hodinkách, čo značne vylepšuje ich rýchlosť a odozvu. Vývojári dostanú priamy prístup k digitálnej korunke, reproduktoru a mikrofónu a hmatovej odozve. watchOS 2 tak dáva vývojárom plný prístup k systému hodiniek, čo im v budúcnosti umožní vytvárať nové a inovatívne aplikácie, podobne ako na iPhone a iPade.

watchos 4

Dostupnosť

Beta nového operačného systému je dostupná už dnes pre registrovaných vývojárov, finálnu verziu môžeme pritom očakávať na jeseň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.