Väčšina 2016 modelov Vokswagenu dostane podporu pre CarPlay

Volkswagen oficiálne potvrdil, že každý automobil z ich modelovej rady 2016 bude natívne podporovať rozhranie CarPlay, pomocou ktorého je možné spárovať auto s iPhonom a ovládať ho cez palubnú dosku. Výnimkou bude výbehový model Eos a taktiež luxusný Touareg, na ktorom Volkswagen spolupracuje s Porsche. Všetky modely s CarPlay dostanú prostredníctvom univerzálneho rozhrania podporu aj pre Android Auto a MirrorLink, a aj keď funkcionalitou si budú rovné, kvalita spracovania bude závisieť od cenovej triedy. Prvý dostane nový systém model Golf R.

Najlacnejšie modely budú obsahovať 5-palcový displej s rezistívnym 400×240 displejom, zatiaľ čo stredné a vyššie verzie dostanú kapacitné 800×480 displeje s uhlopriečkou od 6,3 až po 8 palcov. Všetky kapacitné modely budú taktiež môcť fungovať s dvoma smartfónmi súčasne. Volkswagen koncom roku plánuje pridať aj podporu pre Apple Watch. Pomocou dedikovanej aplikácie tak budete môcť kontrolovať stav auta na diaľku, zamykať a odomykať dvere, ovládať svetlá a trúbenie, či nájsť polohu automobilu na mape.

Rozhranie CarPlay sa po dlhšom čase konečne dostáva aj do dostupnejších automobilov, okrem celého portfólia Volkswagenu budete budúci rok spárovať svoj iPhone už aj s novými Hondami – prvým na pláne bude model Accord.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.