V OS X El Capitan sa objavili náznaky nového Mac Pro

Od predstavenia radikálne redizajnovaného Mac Pro už prešli dva roky, no počítač sa za ten čas nedočkal žiadnej aktualizácie – a to aj napriek dostupnosti potrebných komponentov od dodávateľov. To by sa však mohlo už čoskoro zmeniť.

Blog Pike’s Universum v aktuálnej verzii OS X El Capitan objavil identifikátor nového typu Macu, a podľa všetkého môže ísť práve o nový model určený pre profesionálov. Modelové označenie AAPLJ951 sa nápadne podobá predošlým verziám a vďaka vysokému počtu USB portov s určitosťou nepôjde o nový Mac Mini, či MacBook Pro. Teoreticky môže ísť tiež o iMac, no vzhľadom na nedávne predstavenie nových Retina modelov je to nepravdepodobné.

Nový Mac Pro by mohol konečne priniesť Xeon verziu Broadwell architektúry od Intelu, spolu s omnoho výkonnejšou grafikou založenou na platforme AMD Fury. Samozrejmosťou bude rýchlejšie úložisko a pamäte, a možno sa dočkáme aj nového Thunderbolt 3/USB C štandardu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.