TSMC možno získa úplnú kontrolu nad čipom A10 pre iPhone 7

Podľa analytikov HSBC, Stevena Pelaya a Lionela Lina, výroba čipu A9 je v súčasnosti rozdelená medzi 60 – 70 % pre Samsung a 30 – 40 % pre TSMC. Čip A8 bol vyrábaný prevažne firmnou TSMC, s menšinovým podielom Samsungu.

Povráva sa, že Apple bude možno prvým zákazníkom TSMC, ktorý si objedná čipy s novou technológiou InFO. Tá umožňuje unikátne uloženie čipov tak, aby ešte viac zredukovali hrúbku  a tým umožnili stenšiť aj zariadenie.

Tento nový obchod by mohol TSMC priniesť ďalších 300 mil. amerických dolárov do tržieb roku 2016 a v roku 2017 až 1 mld dolárov. Odhaduje sa, že spoločnosť by mohla z produkcie nového čipu A10 získať tržby vo výške 2,2 – 2,5 mld. dolárov.

Napriek pochybnostiam ohľadom životnosti batérie a tažkostiam pri uchopení súčasných modelov, očakáva sa, že Apple vyrobý nový model ešte tenší, medzi 6 -6,5 milimetrov, čo by ho v tomto parametri zaradilo medzi zariadenia ako iPod touch alebo iPad Air 2. Taktiež sa povráva, že Apple sa zbaví 3,5 mm jacku na slúchadlá a nahradí ho pripojením cez Lightning.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.