Tip: Overte si, či iPhone kupovaný cez eBay nie je kradnutý

Nákup použitého iOS zariadenia cez eBay alebo Craigslist vám potenciálne môže ušetriť peniaze, no vždy tak trochu kupujete „mačku vo vreci”. Našťastie, na overenie toho, či náhodou zariadenie, ktoré si kupujete, nie je kradnuté, môžete použiť Kontrolu Zámku aktivácie od Apple.

Kontrola Zámku aktivácie je relatívne neznáma služba od Apple, vďaka ktorej si môžete overiť legitímnosť kupovaného zariadenia. Ide o jednoduché zistenie, či je predávané zariadenie pripravené pre ďalšieho užívateľa.

Pred zmenou majiteľa iOS zariadenia by mala byť aplikácia Nájsť môj iPhone vypnutá. Môže sa síce stať, že bývalý majiteľ aplikáciu zabudne vypnúť, ale pri korektnom predaji by sa to nemalo stávať. Na overenie stavu aplikácie slúži práve spomínaná služba. Služba overí, či náhodou zariadenie nevlastní ešte stále bývalý majiteľ, teda, či náhodou nie je kradnuté.

Ak sa rozhodnete kúpiť zariadenie cez eBay alebo Craigslist, overenie cez Apple službu by malo byť prvým, čo spravíte. Pre kontrolu je potrebné cez Apple stránku Skontrolovať Zámok aktivácie zadať sériové číslo zariadenia alebo kód IMEI. Služba následne vyhodnotí stav iPhonu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.