Tim Cook si pripomenul výročie smrti Steva Jobsa. Spomína na drahého priateľa

Dnes sú tomu už štyri roky, čo umrel Steve Jobs. Šéf Apple Tim Cook si ho pripomína v emaily zaslanom zamestnancom spoločnosti. Hovorí v ňom o úžasnej osobe, ktorá nesmierne ovplyvnila svoje okolie.

„Dnes sú tomu štyri roky čo zomrel Steve,“ Cook napísal v emaily,  publikovaný v The Telegraph. „Tým dňom stratil svet vizionára. My v Apple sme stratili lídra, mentora a  mnohí z nás drahého priateľa.“

Tim Cook si výročie úmrtia Steva Jobsa pripomína pravidelne. Zamestnancov spoločnosti v nich žiada, aby si uctili Jobsovu pamiatku. Vlani napr. napísal, aby všetci premýšľali nad tým, ako produkty vytvorené pod Jobsovým vedením, ovplyvnili nie len technologický priemysel, ale celý svet.

Tim Cook sa pred Jobsovou smrťou stal jeho blízkym priateľom a dôverníkom. Cook často hovorí o tom, čo Steve Jobs preňho znamenal. “S Jobsom „bola radosť pracovať. Chýba mi každý deň“.

Správa Tima Cooka zamestnanacom:

Dnes sú tomu štyri roky, čo zomrel Steve. Týmto dňom stratil svet vizionára. My v Apple sme stratili lídra, mentora a mnohí z nás drahého priateľa.

Steve bol skvelou osobou a jeho priority boli veľmi jednoduché. Nado všetko miloval svoju rodinu, miloval Apple a miloval ľudí, s ktorými blízko spolupracoval.

Každý rok pri výročí jeho úmrtia, som nám všetkým v Apple pripomínal, že zdieľame privilégium a zodpovednosť za pokračovanie práce, ktorú Steve toľko miloval.

Čo je jeho posolstvom? Vidím to všade vôkol nás: Neuveriteľný tým, ktorý stelesňuje jeho ducha inovácie a kreativity. Najlepšie produkty na svete, milované zákazníkmi, ktoré dávajú silu stovkám miliónov ľudí okolo sveta. Skúsenosť prekvapenia a nadšenia. Spoločnosť, ktorú mohol vybudovať len on. Spoločnosť s neutíchajúcim odhodlaním meniť svet k lepšiemu.

A samozrejme radosť, ktorú priniesol svojim milovaným.

Niekoľkokrát v jeho posledných rokoch mi povedal, ako dúfa, že bude žiť dosť dlho na to, aby videl niektoré medzníky v živote jeho detí. Cez leto som bol v kancelárii s Laurene a ich najmladšou dcérou. Správy a kresby od jeho detí sú stále na Stevovej tabuli.

Ak ste nikdy nepoznali Steva, tak pravdepodobne pracujete s niekým, kto ho poznal alebo s niekým kto tu bol, keď Steve viedol Apple. Zastavte jedného z nich dnes a spýtajte sa ho na na to, aký bol naozaj. Niekoľkí z nás sme uverejnili naše osobné pozdravy na AppleWeb a vyzývam vás, aby ste si ich prečítali.

Ďakujem vám za uctenie si Steva pokračovaním v jeho práci, ktorú začal a pripomenutím si dvoch vecí, kto to bol a za čím stál.”

19octobercelebration2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.