Tidal od Jay Z – črtá sa nová konkurencia pre Spotify?

Známa celebrita z hudobného priemyslu, Jay Z, v januári kúpila za 56 miliónov dolárov malú nórsku streamovaciu službu Tidal spolu s jej nadradenou spoločnosťou Aspiro. Jay Z ju chce premeniť na prémiovú streamovaciu hudobnú službu, ktorá ponúka vyše 25 miliónov piesní v bezstrátovom formáte kvalitnejšom ako iTunes Radio či Spotify. Jej prémiovosť je podporená aj dvakrát vyšším mesačným poplatkom ako si účtuje Spotify. Zdá sa, že tento prístup k streamovaniu dokáže prilákať aj odporcov podobných služieb, ku ktorým sa radila aj Taylor Swift.

Podľa mnohých ide v súčasnosti o jedno z najväčších mien hudobného priemyslu, na Spotify ju však nenájdete. Zdroj: New York Post

Tá považuje streamovacie služby za podobné okrádanie hudobníkov ako pirátstvo, pričom kritizuje práve jednotný poplatok, za ktorý sa poslucháčom sprístupní všetko. Preferovala by rozdelenie poplatkov podľa sprístupnenej hudby. Po tom, čo svoju hudbu dokonca stiahla zo Spotify, zrejme nikto nečakal, že sa tak skoro vráti na novú streamovaciu službu. Jay Z ju však zrejme nalákal, a tak si cez Tidal budete môcť vypočuť celú hudobnú knižnicu Taylor Swift s výnimkou najnovšieho albumu „1989“. Jej hudbu nájdete aj na Beats Music, pričom práve do tejto služby sa od akvizície Beats Applom vkladajú veľké nádeje. Samozrejme, album 1989 od Taylor Swift nájdete aj v iTunes Store. Tidal si môžete zadarmo stiahnuť z App Store.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.