Test výkonu v Low Power Mode

IOS 9 by mal výrazne znížiť spotrebu energie operačného systému a tiež ponúka špeciálny režim úspory energie. Pozrime si prvé testy, ako režim úspory energie ovplyvní výkon iPhonu.

geekbench-ios-9_01

Až o hodinu väčšiu výdrž nám sľubuje Apple inštaláciou iOS9, avšak nový operačný systém disponuje ešte ďalším režimom úspory energie. Ten sa aktivuje pokiaľ hodnota batérie klesne pod kritickú úroveň, 10 alebo 20 percent, prípadne sa bude dať aktivovať aj manuálne a pridá nám ďalšie tri hodiny používania navyše. V tomto režime sa obmedzí výpočtový výkon, minimalizujú sa procesy na pozadí a multitasking a zakázané budú animácie a efekty.

Ale aký dopad to bude mať na výkon iPhonu? Populárna aplikácia Geekbench 3 dostala novú aktualizáciu a bola pridaná podpora pre iOS9, takže prvýkrát  sa môžeme pozrieť na výkon. V prípade iPhonu 6 klesli v teste jedno-jadrových operácií hodnoty z 1606 bodov na 1019 a pri viac-jadrových z 2891 na 1751, iPhone 5S dosiahol skóre 1386 a 2511 bodov a v režime úspory energie 816 a 1405 bodov.

geekbench-ios-9_02

Takzvaný „Low Power“ mód zníži výkon procesora približne o 40 percent. Systém s aktivovaným úsporným režimom by aj tak mal fungovať úplne plynule, keď si porovnáte, že iPhone 4s dosahuje v Geekbench skóre 215 a 405 bodov a pričom jeho používanie je bezproblémové.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.