Technológia za precíznosťou Apple Watch

Jednou z najviac propagovaných funkcií hodiniek Apple Watch je ich schopnosť zobrazovať presný svetový čas s minimálnym 50-milisekundovým oneskorením. Kevin Lynch, viceprezident pre technológie Applu, v rozhovore pre MashableThe Telegraph objasňuje kombináciu technológií, ktoré spoločnosť na dosiahnutie presnej časomiery používa.

Podľa Lyncha sú Apple Watch natoľko zosynchronizované, že sekundové ručičky dvoch hodiniek vedľa seba sa vždy budú pohybovať v perfektnom súlade. Zabezpečuje to 15 NTP (Network Time Protocol) serverov, ktoré sú rozmiestnené po celom svete a pomocou GPS antén sa napájajú na satelity vysielajúce čas z amerického námorného observatória. Observatórium nachádzajúce sa vo Washingtone totiž uchováva atómové hodiny.

Servery následne synchronizujú čas so všetkými iPhonmi, a tie ho zároveň pomocou Bluetooth zdieľajú s pripojenými Apple Watch. Prípadné oneskorenia, ktoré môžu vzniknúť prenosom cez Bluetooth, opravuje dedikovaný softvér.

Každé Apple Watch okrem toho obsahujú špeciálny komponent, takzvaný kryštálový oscilátor, ktorý pomáha predchádzať nepresnosti, akú zažívajú tradičné hodiny. Oscilátor tiež uchováva správnu teplotu zariadenia, takže hodinky sú presné aj v najnižších teplotách.

Preto sú Apple Watch presnejšie ako iPhone a taktiež ostatné inteligentné hodinky na trhu. “Keď budete s Apple Watch na Nový rok v izbe s ostatnými ľuďmi, budete mať najlepší prehľad, kedy presne nový rok začne.” dodáva Lynch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.