Taylor Swift prezrádza zákulisné informácie o svojom liste Applu

Keď sa Taylor Swift v júni, tesne pred spustením novej služby Apple Music, rozhodla zverejniť svoj nesúhlas s kompenzáciou umelcov počas trojmesačnej skúšobnej doby, málokto tušil, čo sa v nasledujúcich 24 hodinách odohrá. Apple takmer instantne zareagoval na list, ktorý zverejnila na sociálnej sieti Tumblr a obrátil kurz o 180 stupňov. Sťažnosť niekoho takého, ako je popová diva na vrchu svojej popularity, bola zrejme poslednou kvapkou v mori negatívnych reakcií zo strany indie vydavateľov a hudobníkov, ktorí neboli práve nadšení, že počas najbližších troch mesiacov za množstvo streamov nedostanú ani cent.

Eddy Cue promptne pomocou svojho Twitter účtu ohlásil, že Apple interpretom zaplatí z vlastného vrecka. Celá táto podivná situácia však vôbec nemusela nastať, a teraz nemáme na mysli len otázne strategické rozhodnutia kalifornskej spoločnosti. Sama Taylor Swift v novom interview pre Vanity Fair vraví, že list takmer nepublikovala. Napísala ho totiž spontánne o štvrtej v noci, po tom ako sa od svojich známych dozvedela o novom kontrakte s nulovou finančnou kompenzáciou. Jedinou osobou, ktorá list pred publikovaním videla, bola údajne len jej matka.

Swift ďalej dodáva, že bola naozaj prekvapená rýchlosťou, akou jej list narobil vlny v celom hudobnom priemysle a napokon zmenil postoj samotného Applu. To je taktiež v ostrom kontraste s konfliktom so Spotify, ktorý v priebehu minulého roka viedol k stiahnutiu jej hudby zo švédskej hudobnej služby. “Apple so mnou zaobchádzal ako s hlasom kreatívnej komunity, na ktorej mu skutočne záleží. A príde mi naozaj ironické, že multi-miliardová spoločnosť reaguje na kritiku s pokorou, zatiaľ čo startup bez finančného príjmu reaguje ako korporátny stroj.”

Celé interview si môžete prečítať na stránkach Vanity Fair.

taylor-swift-vanityfair

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.