Talianski regulátori dospeli k záveru, že Apple ušetril neplatením daní takmer miliardu eur

Talianski regulátori vyšetrovali Apple kvôli podozreniam z daňových únikov. Podľa ich záverov Apple účtoval zisky vygenerované v Taliansku cez dcérsku spoločnosť v Írsku s cieľom znížiť svoj daňový základ. V dôsledku toho sa Apple v rokoch 2008 až 2013 vyhol plateniu daní až vo výške 879 miliónov eur. Vyšetrovatelia teraz môžu v súlade s talianskym právom začať súdny spor s Apple. Apple sa obraňuje tým, že všetky nutné dane zaplatil a verí, že sa všetko vysvetlí. Zároveň zdôrazňuje, že je jedným z najväčších platcov dane na svete, a že zaplatil dane všade, kde podniká. V rokoch 2007, 2008 a 2009 navyše talianske daňové úrady auditovali Apple so záverom, že je všetko v súlade so štandardmi OECD. Apple očakáva, že aj súčasný proces dospeje k rovnakému záveru.

komentár
  1. zasa raz zasr*ny etatisti sa snazia okradnut niekoho, co nieco naozaj robi. Dane = kradez. 1, nedobrovolna 2, nasilne vymahana

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.