Stella’s Journey – Apple Watch môžu poslúžiť aj ako herný ovládač

Dnešným dňom sa Apple Watch konečne dostávajú do rúk miliónov zákazníkov a to je stále len začiatok. Možnosti ich originálneho využitia budú neustále pribúdať a len čas ukáže, ktoré novinky budú mať u majiteľov hodiniek od Apple najväčší úspech. Zaujímavý koncept ukázali tvorcovia ohlásenej hry Stella’s Journey. Hra je určená pre iOS zariadenia a vyjde 30. apríla za cenu 2,99 USD. Samotná hra nie je až tak výnimočná, vašou úlohou je usmerňovať pohyb Stelly vetrom a manipulovať tak rôznymi predmetmi a prepínačmi, zatiaľ čo sa vyhýbate nepriateľom a iným nebezpečenstvám.

Zaujímavá je však už najmä ohlásená aktualizácia, ktorá 10. mája prinesie podporu Apple Watch. Na hodinkách si budete môcť zahrať rôzne minihry, no najmä poslúžia aj ako ovládač pre hru. Ovládanie z Apple Watch dáva zmysel, keďže sa tým zväčší viditeľná plocha iOS zariadení, ktorú si nebudete zacláňať dotykovým ovládaním. Ako to bude fungovať v praxi a či si takéto ovládanie získa širšiu podporu, ukážu najbližšie mesiace. Nápad je to ale určite zaujímavý.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.