Stačí prijatie tejto správy a aplikácia Messages vám spadne

iOS trápi nový bug, ktorý sa vďaka svojej jednoduchosti medzi používateľmi pomerne rýchlo šíri. Ide o podobnú chybu, aká sa v marci objavila v internetovom prehliadači Google Chrome pre OS X. Stačí zobrazenie špeciálneho reťazca znakov a aplikácia spadne. Tento reťazec sa momentálne šíri cez správy na iOS, čo vedie k pádu iOS. Po zobrazení symbolov a arabských znakov sa iPhone rýchlo reštartuje a ani tým vaše problémy nekončia. Ak ste mali aplikáciu Messages zobrazenú s náhľadom všetkých správ, nepodarí sa vám ju otvoriť. Ak ste mali zobrazenú konkrétnu správu, Messages sa otvoria. V tom prípade je potrebné na túto správu odpovedať, čo problém vyrieši. Pri padaní Messages (pri pohľade na zoznam správ) pomáha, ak vám niekto iný, prípadne vy sami, pošlete správu. Apple už o probléme vie a riešenie poskytne v ďalšej softvérovej aktualizácii.

Zdroj: AppleInsider

komentáre
  1. Ako na to vobec prisli? A ako je mozno ze to tak funguje? A po tretie preco vlastne arabske znaky? Vie niekto odpovede? :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.