Rozbitý displej na iPhone? Opraví ho Mobilný servis

Skôr či neskôr sa to každému z nás stane. Poznáte to. Môj iPhone 5s mi už niekoľkokrát spadol na zem, ale posledný pád na kamennú dlažbu už displej nevydržal. Vrchná časť displeju popraskala.

IMG_9313

iPhone som síce aj naďalej mohol používať, no musel som ho dať rýchlo opraviť. Nemám veľmi veľa času a hoci nebývam ďaleko od Bratislavy, nechcelo sa mi kvôli tomu cestovať do servisu.

Spomenul som si však nato, ako mi raz jeden známy hovoril, že opravu smartfónu riešil cez mobilnú “opravovňu”. Po chvíli hľadania som ju našiel – Mobilný servis. Stránka ponúka niekoľko služieb – ako napr. opravu prostredníctvom Zásielkovna.sk (do 24 hod.) alebo servis prostredníctvom kuriéra (do 48 hod.)

Keďže však bez iPhonu nemôžem zostať ani na jeden deň, rozhodol som sa využiť službu servisného auta. A hoci je na stránke upozornenie, že Mobilný servis funguje len v rámci Bratislavského kraja, po kliknutí na ikonku som zistil, že v ponuke je aj možnosť opravy v niekoľkých okresoch Trnavského kraja.

IMG_9301

Stránka sa ma opýtala, akú značku zariadenia chcem opraviť, aký model, farbu a aký problém potrebujem riešiť. Vyplnil som objednávkový formulár a vybral som si deň a hodinu opravy. A potom som už čakal. Deň pred termínom ma servis skontaktoval a opravu mi pripomenul. Z rodinných dôvodov som ju však presunul o pár dní.

Na druhýkrát to už dopadlo dobre a servisné auto zaparkovalo pri dome. Z auta vystúpil sympatický mladík Michal Vinc. Predstavil sa, navliekol si rukavice a rýchlo sa pustil do opravy. Bolo ho veľmi zaujímavé sledovať. S chirurgickou presnosťou odobral LCD displej a k nemu pripevnené súčiastky.

Precízne postupoval aj keď nasadzoval nový displej. Zistil pritom tom, že pád na dlažbu trochu ohol aj zaoblený rám iPhonu a musel ho vyrovnať. Potom už všetko presne sedelo.

IMG_9367

Technik iPhone vyskúšal a vyplnil záručný list. Medzi tým sa ma ešte opýtal či chcem na nový displej dodatočnú ochranu vo forme ochranneho skla. K dispozícii sú aj priesvitné tenké obaly pre všetky modely.

A potom som už mohol platiť :-).

Môžete použiť aj platobnú kartu. A keď som sa pozrel na hodinky, bol som veľmi prekvapený.

Všetko to trvalo neuveriteľných do 40 minút a iPhone som mal ako nový.

IMG_9414

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.