Prehľad prvých recenzií na Apple TV 4

Nová generácia Apple TV sa už po pondelkových predobjednávkach začína objavovať v domácnostiach prvých zákazníkov, a spolu s tým sme sa včera dočkali aj zdvihnutia embarga na recenzie. Zahraničné weby, vrátane The Verge, Mashable, BuzzFeed, Yahoo TechRe/code tak prinášajú prvé dojmy nového zariadenia. Ide naozaj o budúcnosť televízie?

Recenzenti sa zhodujú na praktickosti nového ovládača s dotykovým touchpadom a podporou Siri, pričom ide asi o najlepšie hlasové rozhranie spomedzi konkurenčných set-top boxov. Siri však nefunguje všade – univerzálne vyhľadávanie je limitované len na niektoré aplikácie (momentálne iTunes, Netflix, Hulu, HBO a Showtime) a rovnako sa hlasom nedá vyhľadávať na zabudovanom App Store.

Práve App Store je druhou najväčšou zmenou novej Apple TV a ak sa uchytí, môže v budúcnosti ísť o skutočnú televíznu revolúciu. Aplikácie na ňom sú však momentálne len zväčšené iPhone verzie a nejaký čas potrvá, kým vývojári skutočne využijú potenciál novej krabičky. To isté platí aj o hrách, ktoré síce nemôžu konkurovať titulom zo skutočných herných konzol ako Xbox One a Playstation 4, no napriek tomu sú skvelým doplnkom Apple TV.

Ak vlastníte iPhone, alebo iPad s iOS 9.1, nastavenie nového set-top boxu je skutočne jednoduché. Po zapojení do siete stačí pomocou Bluetooth zariadenia spárovať a automaticky sa vám prenesú dôležité údaje ako iCloud, iTunes účty a heslo do domácej Wi-Fi siete. Väčšinu údajov, vrátane prihlasovacích údajov do televíznych služieb a aplikácií, však musíte zadať ručne – a nová softvérová klávesnica bohužiaľ nie je najpraktickejšia.

Z prvých dojmov sa zdá, že Apple TV 4 má množstvo potenciálu, no rovnako ako jej konkurenti, čelí množstvu prekážok v podobe roztriešteného trhu rôznych televíznych služieb a spoločností, ktoré nie je jednoduché zlúčiť do jedného praktického celku. Súboj o naše obývačky však zďaleka nie je u konca a plánované televízne predplatné od Applu ešte môže veci zmeniť.

Apple TV 4 sa u nás začne predávať už začiatkom novembra, pričom cena bude 175 € za 32 GB a 233 € za 64 GB verziu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.