Predaje smartfónu Samsung Galaxy S6 sú veľkým sklamaním

Samsung má, na rozdiel od Apple, v ponuke desiatky najrôznejších smartfónov, od najlacnejších po najdrahšie. Najdôležitejším modelom značky, na ktorý sa sústredí väčšina pozornosti, je však vlajková loď Galaxy S. Tá má iPhonu nielen konkurovať, ale zároveň ho aj poraziť, v parametroch aj predaji. Samsung navyše po neúspechu Samsung Galaxy S5 vkladal veľké nádeje práve do súčasnej generácie, S6. O to väčším sklamaním je, že predaje Samsung Galaxy S6 sú ešte horšie ako S5, ktorého sa za rovnaké obdobie minulý rok predalo o milión kusov viac. Od spustenia predaja Galaxy S6 sa predalo len približne 10 miliónov kusov, čo je približne toľko, koľko sa predalo iPhonov za prvý víkend obmedzenej dostupnosti.

Jednou z príčin sú minimálne inovácie na poli používateľského zážitku – väčšina inovácií bolo zameraných len na hardvér, čo však väčšinu zákazníkov nepresvedčí o nákupe. Predajom určite nepomohli ani historicky prvé veľké smartfóny v ponuke Apple – iPhone 6 a 6 Plus. Samsung sa k situácii nevyjadril, iba čísla poprel. Nahromadené skladové zásoby Samsungu Galaxy S5 minulý rok stáli miesta troch vrcholových manažérov mobilnej divízie Samsungu.

komentárov
  1. Mam htc one ale toto Samsungu tak trochu prajem, co si mysleli? Podla gsmareny je výdrž batérie o dosť horšia ako pri S5 a tam už to nebola žiadna sláva. Vstavaná batéria a chýbajúci slot na SD karty na predajoch určite nepridali. Touchwiz sa o kúsok posunul, ale stále je to ťažká nadstavba. Mysleli si ze spravia samsungacky iPhone, no nevyšlo im to. Jedine co sa mi na nom paci je zadná časť a ten displej. HTC to tento rok tiež nevyšlo.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.