Praktická mechanická klávesnica pre iPhone je minulosťou, BlackBerry vyhralo súdny spor

O praktickej mini klávesnici Typo pre iPhone sme písali už viackrát ako o ideálnej voľbe pre tých, ktorí si stále nevedia zvyknúť na dotykové klávesnice. Netreba si nič nahovárať, klávesnica ako by z oka vypadla ikonickým mechanickým klávesniciam telefónov BlackBerry, a tak netrvalo dlho, a už pár týždňov po predstavení klávesnice Typo bola na svete žaloba. Tvorcovia Typo sa nevzdávali a vytvorili aj druhú generáciu Typo2 pre iPhone 6, ktorá mala byť vďaka pozmenenému dizajnu chránená voči námietkam BlackBerry. Ani dizajnová zmena však nestačila a BlackBerry trvalo na svojom, a teda že ide o obyčajnú imitáciu porušujúcu ich patenty.

Typo2 nezachránil ani pozmenený dizajn, rozsudok bol jasný

Vytrvalosť sa BlackBerry nakoniec vyplatila – súdny spor s Typo vyhrali a dosiahli zákaz predaja klávesníc Typo. Spoločnosť stojaca za nimi dokonca nesmie žiadne podobné klávesnice predávať ani v budúcnosti – dostala totiž zákaz vyrábať klávesnice pre zariadenia s obrazovkami menšími ako 7,9 palcov, teda v podstate pre akýkoľvek smartfón. Na druhej strane však zostáva možnosť preorientovať sa na klávesnice pre tablety. Fanúšikovia mechanickej klávesnice tak prišli o kompromis. Teraz si budú musieť vybrať medzi ikonickou mechanickou klávesnicou a možnosťami, ktoré ponúka platforma iOS.

komentár
  1. tak aj blackberry dopadlo :D keby sa dohodli mohlo im z toho nieco kvapnut :D no co uz ked su v problemoch aspon ich nieco naposledy potesilo :D
    keby to spravil rovno apple tak si blackberry ani nestihne papier so zalobou vytlacit a koniec …mala spolocnost …smola

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.