Používatelia hlásia problémy s Touch ID v iOS 8.3

Najnovšia aktualizácia pre mobilné zariadenia od Apple, iOS 8.3, prináša opravy množstva chýb a aj niekoľko nových funkcií. Nanešťastie, zdá sa, že obsahuje aj chyby nové. Množstvo používateľov sa krátko po jej sprístupnení začalo sťažovať na nefunkčný snímač odtlačkov prstov Touch ID pri použití v App Store. Presnejšie, títo používatelia nemôžu odtlačkom prsta autorizovať nákup aplikácií. Zdá sa, že problém sa objavuje naprieč zariadeniami od iPhonu 5s po iPad Air 2, no nemá ho každý. Namiesto výzvy na priloženie prstu na Touch ID App Store rovno vyžaduje zadanie hesla.

Problém nie je ani v nastavení Touch ID, nakoľko títo používatelia majú aktivované schvaľovanie nákupov v App Store cez Touch ID. Vyzerá to tak, že ani v prípade iOS 8.3 sa Apple nevyhne vydaniu ďalšej malej aktualizácie v krátkom horizonte, podobne ako iOS 8.0.2 po iOS 8.0.1, ktoré znefunkčnili Touch ID aj Wi-Fi. O probléme sa môžete viac dočítať priamo vo fórach podpory Apple.

Objavili ste nejaké problémy v iOS 8.3 aj vy?

komentárov
  1. Po aktualizácii na iOS 8.3 na mojom iphone 6 prestal fungovať touch ID uplne.Nefunguje mi ani odomknúť plochu a v nastaveniach mi pise ze touch Id zlyhal.

    0
    0
  2. iPhone 5S 16G, pri prvom pristupe v APP store to chcelo heslo (rovnako ako vzdy predtym), pri dalsej aplikacii uz overilo pomocou Touch ID. Takze no problema. U mna sa neprejavil zatial ziaden problem, zda sa mi, ze iOS 8.3 zlepsil aj vydrz baterie :-)

    0
    0
  3. Ja mozem len povedat ze max spokojnost, toto malo byt vypustene ako verzia 8.0!!
    To je cele
    Ti co badaju pokles baterie je sposobene phostreamom ( ktory mam deaktivovany)
    Ti co touch id je asi potrebne, bohuzial spravit odznova…

    0
    0
  4. Najspolahlivejsi je vzdy ten system ktory bol nainstalovany pri kupe. Dalsie updaty pridavaju par vylepseni, ale k tomu sa vam tam dostanu aj takzvane “kurvitka”. A s kazdym dalsim updatom sa to serie viac a viac. To len taky postreh.

    0
    0
  5. IPhone 6 : znacne prehrievanie kratko po upgrade..casom prestalo (asi suvis s fotkami), v app Whatsapp nemoznost pridania a odoslania uz existujucej fotky z albmu
    IPad Air : znefunkcnenie automatickej upravy jasy displeja po upgrade

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.