Podľa prieskumu Apple Watch pomáhajú viesť zdravší životný štýl

Jednou z najviac vyzdvihovaných funkcií Apple Watch popri samotných hodinkách a novom spôsobe komunikácie je nepochybne fitness tracking. Na koľko však Watch dokázali splniť základnú premisu svojej fitness funkcionality – prinútiť ľudí viac sa hýbať? Agentúra Wristly po nedávnom prieskume o spokojnosti zákazníkov prináša výsledky ďalšej ankety zameranej na Apple Watch. Téma tentoraz padla na zdravý životný štýl a vplyv, ktorý naňho majú nové hodinky.

wristly-health-research1

Z celkového počtu 1000 opýtaných až 75 % potvrdilo, že od zakúpenia Watch viac stoja, 67 % z nich sa priznáva, že viac kráčajú a 57 % častejšie cvičí. Takmer 60 % respondentov sa zhodlo na fakte, že čo sa týka zdravia robia lepšie rozhodnutia. Veľká väčšina zákazníkov je taktiež spokojná s celkovou fitness funkcionalitou hodiniek, či už so zabudovanými aplikáciami Activity a Workout, alebo meraním srdcového tepu a hodinovými pripomienkami vyzývajúcimi na postavenie sa.

Zaujímavým údajom je aj počet zákaznikov, ktorí nosia svoje hodinky denne – ten tvorí až 86 %. 12 % ich pritom nosí väčšinu času, 1 % opýtaných bez nich funguje niekoľko dní po sebe a len traja ich od zakúpenia prestali nosiť úplne.

wristly-health-research2

Aj keď to zatiaľ vyzerá, že Apple Watch si ešte len hľadajú miesto v naších životoch, svoje uplatnenie si v niektorých častiach už nepochybne našli. Ak patríte medzi ľudí, ktorí potrebujú motivovať k častejšiemu pohybu, alebo si chcete svoju aktivitu jednoducho zaznamenávať, Watch sa čoraz viac javia ako ideálne zariadenie, obzvlášť ak žijete vo vnútri Apple ekosystému.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.