Podľa indie speváka sa Apple vyhráža stiahnutím hudby z iTunes Store v prípade, že interpret nesúhlasí so zmluvou na Apple Music

Už 30. júna má byť spustená ostrá prevádzka novej hudobnej streamovacej služby od Apple, Apple Music. Na rozdiel od konkurencie, Apple Music bude k dispozícii len pre predplatiteľov, za 10 USD (u nás zrejme 10 EUR) mesačne. Aby si však všetci mohli vyskúšať, čo Apple Music ponúka, k dispozícii je aj trojmesačná skúšobná doba, ktorá je zadarmo. Problém je v tom, že v tomto období nedostanú zaplatené ani interpreti. Predpokladá sa však, že z dlhodobého hľadiska im to zabezpečí vyššie príjmy ako konkurencia, ktorá ponúka počúvanie hudby zadarmo s prehrávaním reklám.

Nahnevaný nezávislý spevák Anton Newcombe kvôli zmienenému zaútočil na Apple prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Apple nazval satanickou korporáciou, ktorá chce zarábať na indie umelcoch tri mesiace bez toho, aby im čokoľvek platila. Podľa jeho tvrdení mu bolo oznámené, že ak nebude s podmienkami Apple Music súhlasiť, jeho hudba bude stiahnutá aj z iTunes Store. Apple to však popiera a odmieta a žiadne stiahnutie hudby z iTunes Store údajne nikomu nehrozí. Po trojmesačnej skúšobnej lehote bude Apple platiť majiteľom autorských práv vyše 70 % z prijatého predplatného. Apple Music bude k dispozícii spolu s novou verziou iOS 8.4.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.