Podiel iPadu klesá spolu s celým trhom tabletov

Najnovšie výsledky prieskumu trhu IDC opäť potvrdzujú klesajúci trend na trhu tabletov. Trh tabletov klesol v druhom kvartáli 2015 medziročne o 7 %. Apple iPad však aj naďalej zostáva najpredávanejším tabletom s 10,9 miliónmi dodaných iPadov v spomínanom období. Podiel iPad na trhu tabletov klesol z 27,7 % na 24,5 %. Aj podiel Samsungu klesol, v súčasnosti má 17% podiel na trhu tabletov. Naopak, podiel značiek Lenovo, Huawei a LG vzrástol, za čo vďačia hlavne lacnejším modelom. Ďalší výrobcovia tvoria 45,6 % trhu tabletov.

idc_tablet_trend_2q15-800x417

Predaj iPadov medziročne klesá už šesť kvartálov po sebe. Problémom je celková stagnácia tohto trhu a zatiaľ neznámy produkčný cyklus, ktorý spôsobuje, že majitelia tabletov si ich nechávajú omnoho dlhšie ako smartfón. K oživeniu by však mohlo dôjsť už čoskoro, keďže sa od Apple očakáva predstavenie nielen iPadu Air 3 a iPadu mini 4, ale aj úplne nového, profesionálneho tabletu iPad Pro pre kreatívnych profesionálov s až 12,9″ uhlopriečkou.

IDC-Q215-Tablets

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.