Phil Schiller: Apple produkty berieme ako kontinuum

Včera sme písali o exkluzívnom pohľade v ktorom sa novinár Steven Levy pozrel za oponu dizajnového štúdia zodpovedného za nové príslušenstvo pre Mac. Na tému nového iMacu a jeho účelu v portfóliu Apple produktov vyspovedal aj hlavu marketingu, Phila Schillera, ktorý nám priblížil filozofiu za rôznymi kategóriami produktov a dôvod, prečo Macy stále nemajú dotykové ovládanie.

Apple produkty označil ako istú formu kontinua – ich účelom je umožniť používateľovi vykonať čo najviac činností s čo najmenším zariadením predtým, než sa musí presunúť k väčšiemu displeju.

“Hodinky majú za úlohu urobiť čo najviac úkonov na zápästí, tak aby ste nemuseli z vrecka často vyťahovať telefón. Úlohou telefónu je robiť čoraz viac vecí, tak aby ste na ne možno nepotrebovali iPad. iPad by mal byť tak výkonný a užitočný, aby ste už nepotrebovali notebook a účelom notebooku je zas nahradiť desktop.”

“Na čo je teda desktop? Jeho úlohou je zmeniť náš pohľad na to, čo počítač dokáže a robiť veci, ktoré pred tým žiadny počítač nerobil. Pretože ak sa desktop len snaží konkurovať notebooku a byť pritom tenší a ľahší, tak stráca význam.”

Na margo absencie dotykových displejov pri Macoch sa vyjadril, že spoločnosť túto možnosť síce skúmala, no z ergonomického hľadiska pri stolových počítačoch so zafixovanou klávesnicou nejde o najpohodlnejší zážitok. “iOS bol pre multi-touch dizajnovaný už od začiatku” vraví Schiller a dodáva, že pri rozhraniach vytvorených pre ukazovacie zariadenie, ako v prípade OS X, by mal byť multi-touch obmedzený na touchpad a myš.

Schiller taktiež komentoval nedávno predstavené produkty od Microsoftu, ktoré berie ako kompliment: “Je úžasné, že jediný event potvrdil tak veľa toho, čo Apple robí a zároveň nás zobrazil ako zlatý štandard.”

Celé interview určite stojí za prečítanie a nájdete ho ako súčasť rozsiahlejšieho článku na blogu Medium.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.