Patent na „Apple Ring”

Príde Apple v oblasti „wearables” po Apple Watch s niečím novým? Spoločnosť z Cupertina si podala patent na „inteligentný prsteň”.

apple ring 2

Portál Verge informuje, že Apple si podal patent na inteligentný prsteň, ktorý môže spolupracovať s ďalšími zariadeniami, ako napríklad iPhone. Aj keď prsteň je výraznejšie menší ako Apple Watch, v popise zariadenie vidíme, že by mohlo mať dotykový displej alebo touchpad. Integrovaná by mala byť aj hmatová spätná väzba, pre notifikáciu oznámení a aj digitálna asistentka Siri, ktorej pomocou mikrofónu môžeme zadávať príkazy.

Apple ako oblasť použitia pre „Apple Ring” uvádza situácie, v ktorých používateľ nemôže mať v rukách zariadenie s dotykovou obrazovkou alebo v spoločnosti, kde svetlo z dotykových obrazoviek by mohlo byť rušivé. S použitím prsteňa by mohol používateľ vykonávať ďalej niektoré úlohy.

Ako to už býva zvykom pri podobných patentových prihláškach, vôbec nie je isté, či si chce Apple ochrániť predstavu „inteligentného prsteňa” alebo v skutočnosti pracuje na podobnom produkte. Ale experiment s podobným zariadením by mohol byť celkom zaujímavý.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.