Patent Apple ukazuje slúchadlá, ktoré automaticky rozlíšia, či ich počúvate len vy, alebo sa o ne delíte

Americký patentový úrad zverejnil žiadosť o udelenie patentu Apple, ktorá bola podaná koncom roku 2012. Popisuje slúchadlá Apple EarPods, ktoré vedia automaticky rozpoznať, či ich počúva len majiteľ, alebo sa o ne s niekým delí. Počúvať hudbu cez jedno slúchadlo, zatiaľ čo druhé poskytnete kamarátom, je obľúbeným spôsobom, ako si vypočuť novú hudbu najmä medzi mladšími generáciami. Vďaka tomu budú mať pri zdieľaní slúchadiel obaja poslucháči lepší zvukový zážitok.

Patent však ide ešte ďalej a zahŕňa aj možnosť počúvania jednej piesne na jednom slúchadle a druhej na druhom. V tomto prípade však už nevidíme žiadnu výhodu oproti tomu, keď má každý svoje zariadenie so svojimi slúchadlami. Tak či onak, počúvanie dvoma ľuďmi je zistené vďaka rozdielnym uhlom medzi káblami, mechanickým prepínačom a podobne. Vzhľadom na vek tejto žiadosti je pravdepodobnosť, že Apple patent použije v reálnom produkte, pomerne nízka. Na druhej strane však ukazuje, čo všetko pri vývoji Apple skúša.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.