Ovládač k novej Apple TV bude mať zabudovaný touchpad

Apple údajne pracuje na novej generácii svojho set-top boxu, predstavený má byť pritom už o mesiac na júnovej konferencii WWDC 2015. Okrem nového operačného systému s podporou pre pripravované televízne a hudobné streamovacie služby sa po hardvérovej stránke dočkáme tenšieho tela a oveľa výkonnejšieho procesoru v podobe čipsetu A8. New York Times k tomu pridáva aj nový diaľkový ovládač. Ten sa od predstavenia Apple TV v roku 2007 takmer vôbec nezmenil – biely plast z prvej generácie nahradilo kovové telo, no tri minimalistické tlačidlá ostali zachované. Nový ovládač by mal obsahovať touchpad podobný tomu, aký nájdeme na Apple laptopoch, spolu s dvoma fyzickými tlačidlami. Ten by sa mohol používať na skrolovanie naprieč používateľským rozhraním, podobne ako napríklad iPod so svojim click wheelom.

Súčasný ovládač vpravo, dotykový koncept vľavo. Zdroj: Curved

Minimalistická forma pôvodného ovládača slúži ako dôležitý príklad dizajnovej filozofie spoločnosti. Dokonca sa stal predmetom prednášok na Apple University, čo je v zásade edukačný program založený Jobsom v roku 2008, ktorý učí nových zamestnancov základným princípom a kultúre spoločnosti. Lektori ho prirovnávali ku ovládaču od Google TV, ktorý obsahuje 78 rozdielnych tlačidiel. Pridanie touchpadu môže byť spôsobom, ako zachovať jednoduchosť rozhrania a zároveň rozšíriť ponúkané funkcie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.