Odvážny. Brilantný. Brutálny. Pozrite si trailer na nový dokument o Jobsovi

Okrem hollywoodskeho snímku Steve Jobs od Dannyho Boyla a Aarona Sorkina, v hlavnej úlohe s Michaelom Fassbenderom, na svoju premiéru čaká taktiež biografický dokument Steve Jobs: The Man in the Machine, ktorý sa práve prezentuje svojim prvým trailerom.

Za filmom stojí režisér Alex Gibney, ktorý v poslednej dobe mútil vodu dokumentom o scientológii, Going Clear: Scientology and the Prison of Belief, a producent Gaby Darbyshire, bývalý šéf operácií pre Gawker Media. Gawker Media je materskou spoločnosťou množstva známych technologických blogov – medzi ktoré patria aj Lifehacker, Kotaku a Gizmodo. Práve Gizmodo bol v roku 2010 centrom aféry okolo ukradnutého prototypu iPhonu 4, ktorého podrobnú analýzu zverejnili mesiace pred jeho vydaním. Darbyshire bol v tom čase priamo zainteresovaný do súdnych sporov a obvinení od Applu, vtedy ešte pod vedením Jobsa.

Dokument už stihol mať premiéru začiatkom roka na festivale SXSW, no stretol sa s kontroverziou a odporom, prevažne zo strany vedenia Applu a jeho zamestnancov. Tí údajne odchádzali zo svojich miest počas premietania filmu. Podobne ako naznačil už trailer, film vykresľuje Jobsa v pomerne negatívnom svetle, ktoré mnohí zo spoločnosti nepovažujú za presné zobrazenie jeho osobnosti – Eddy Cue sa už v marci stihol vyventilovať na Twitteri.

Film sa objaví vo vybraných kinách už 4. septembra a stiahnuť si ho taktiež budete môcť z iTunes a iných online služieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.