Odlišné merania tepu Apple Watch? Nie chyba, ale nová funkcia, tvrdí Apple

Keď Apple Watch v apríli po prvýkrát vyšli, medzi jednu zo základných funkcií patrilo pravidelné meranie srdcového tepu. Merania sa zaznamenávali každých 10 minút až do nedávnej aktualizácie Watch OS 1.0.1, ktorá vyšla minulý mesiac. Mnohí používatelia si po aktualizácii začali všímať objavujúce sa nepresnosti v meraniach – často vynechávané merania boli považované za bug a určite tomu nepomohla ani mlčanlivosť zo strany Applu. Ten však nedávno upravil oficiálnu stránku o meraní tepu, ktorá potvrdzuje, že nejde o chybu, ale skôr o novú funkciu. Po novom sa hodinky pokúsia odmerať pulz každých 10 minút rovnako ako predtým, no meranie nezaznamenajú v prípade, že je vaša ruka v pohybe.

Nie je celkom jasné, prečo Apple túto funkcionalitu zmenil. Najpravdepodob­nejším vysvetlením môže byť, že sa chce vyhnúť nepresným meraniam zapríčinenými zvýšenou fyzickou aktivitou. Apple Watch takto budú merať váš tep len keď zotrváte v pokoji. Pravidelné merania zaznamenávajúce aktivitu každých desať minút však ostávajú dostupné cez dedikovanú Workout aplikáciu, ktorú je ale predtým potrebné ručne spustiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.