Objavujú sa prvé recenzie na iPhone 6s a 6s Plus

Nový iPhone 6s a 6s Plus sa do rúk zákazníkov dostanú až tento piatok (v ojedinelých prípadoch aj skôr), no hŕstka zahraničných novinárov telefóny testuje už niekoľko dní. Dnes padlo embargo na zverejňovanie recenzií a môžeme tak vidieť prvé reálne skúsenosti s novými zariadeniami. V skratke? iPhone 6s je najlepším iPhonom vôbec, ale to dnes len ťažko niekoho prekvapí.

Poďme si teda zhrnúť, čo si o telefónoch myslia prví recenzenti.

The Verge okrem tradičnej recenzie tentoraz publikovali aj názor technologického veterána Walta Mossberga, ktorého stránka Re/code bola pred nejakým časom odkúpená ich materskou spoločnosťou. Nutno podotknúť, že obe recenzie sú veľmi pozitívne.

Chvália predovšetkým vylepšený, 12-megapixelový fotoaparát a novú technológiu 3D Touch, ktorá sa v budúcnosti pravdepodobne stane neodmysliteľnou súčasťou smartfónov – podobne ako tomu bolo v minulosti s multi-touch gestami. Oba články sa zhodujú na fakte, že iPhone 6s je momentálne najlepším telefónom na trhu.

Joanna Stern z Wall Street Journal si pochvaľuje fotoaparát a jeho novú funkciu Live Photos, ktorá zachytáva sekundu videa pred a po fotke, no nepáči sa jej životnosť batérie – tá je totiž identická s predošlým modelom.

Mashable sa vo svojich recenziách 6s a 6s Plus zameralo na fotoaparát, ktorý podľa nich prekonáva ostatné smartfóny na trhu, ako napríklad predošlú generáciu iPhonu, či Samsung Galaxy S6 Edge. Napriek zvýšenej hmotnosti a hrúbke sú však novinky vrátane rýchleho A9 procesoru, 3D Touch a kamery s 4K videom dobrým dôvodom na upgrade.

TechCrunch okrem iného dáva do pozornosti aj Touch ID druhej generácie, ktoré je údajne až dvakrát rýchlejšie ako jeho predchodcovia. Taktiež bude zaujímavé sledovať, aké bude praktické uplatnenie nových funkcií u bežných používateľov – napríklad 3D Touch pri náhľade webových odkazov a Live Photos v aplikáciách ako Snapchat a Vine.

Bloomberg zas tvrdí, že aj keď sú nové funkcie a fotoaparát skvelým zlepšením oproti predchodcom, najlepšou novinkou je rýchlosť – konkrétne výkonný A9 procesor a Touch ID.

Všetci recenzenti sa prakticky zhodujú na tom, že nové telefóny sú momentálne najlepšie, alebo jedny z najlepších, vo svojej triede. 3D Touch, čip A9, Live Photos a vylepšený fotoaparát s 4K videom patria medzi najvýraznejšie novinky. K záporom sa však periodicky radila, ako sme už zvyknutí, vysoká cena, priemerná životnosť batérie, či základný model, ktorý je stále dostupný len s 16 GB úložného priestoru – miesto, ktoré sa veľmi rýchlo zaplní animovanými fotkami a videom vo vysokom rozlíšení.

Tak či onak, vyzerá že ide o naozaj solídny upgrade pre majiteľov predošlých generácií a možno o najlepší S model vôbec. Pomôcť k lámaniu rekordov predajnosti môže aj nový splátkový program, ktorý teraz v US ponúka už aj samotný Apple – za cenu okolo 30 dolárov mesačne dostanete nový iPhone každý rok, s rozšírenou zárukou Apple Care ako bonus.

Ďalšie recenzie môžete nájsť na stránkach The Telegraph, Pocket-lint, BuzzfeedNew York Times.

Populárny YouTuber MKBHD taktiež zverejnil krátke video s rozbaľovaním telefónov, vrátane malej ukážky snímok z nového fotoaparátu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.