Nový MacBook Air podporuje 4K rozlíšenie aj v 60Hz režime

Tohtoročný refresh 13-palcových laptopov od Applu priniesol vylepšenia pod kapotou v podobe nového čipsetu od Intelu, Broadwell, ktorý so sebou prináša aj novú generáciu integrovanej grafiky Intel HD 6000. Vylepšená grafika podporuje okrem iného externé displeje v 4K (3840×2160) aj pri obnovovacej frekvencii 60 Hz, čo bolo doteraz výsadou len väčšieho 15-palcového modelu. Vyššia obnovovacia frekvencia v zásade nespôsobuje unavujúce blikanie a v praxi je plynulejšia ako menej náročný 30Hz mód.

Oficiálne je v tomto rozlíšení podľa stránok Applu podporovaný len MacBook Pro, model Air má uvedených len bežných 2560×1600. Ars Technica však potvrdzuje, že oba modely potiahnu 4K rozlíšenie v zapojení cez DisplayPort (HDMI funguje v aktuálnej inkarnácii len na 24 Hz). Oficiálna (ne)podpora zo strany Applu môže byť zámerná, či už kvôli marketingovým účelom alebo jednoducho preto, že Air nedosahuje v tomto zapojení optimálneho výkonu a plynulosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.