Nový dizajn MacBookov Pro pravdepodobne uvidíme na júnovej WWDC

Podľa Taiwanského Economic Daily News Apple pracuje na redizajne svojej laptopovej rady, prvé výsledky by sme pritom mohli vidieť na developerskej konferencii WWDC, ktorá sa tradične koná každý jún.

Začiatkom roka Apple predstavil prvú ukážku prenosných Macov budúcnosti v podobe 12-palcového MacBooku s Retina displejom. Ten je ultrakompaktnou variantou s mobilným čipom Intel Core M a spirituálnym nasledovníkom modelovej rady Air, zároveň však so sebou priniesol hneď niekoľko noviniek – vylepšenú konštrukciu, novú klávesnicu a touchpad a po prvýkrát v histórii aj trio farebných prevedení. Bolo tak len otázkou času, kedy sa zmeny prejavia aj na ostatných Macoch.

Taiwanský denník tvrdí, že Apple pracuje na novej generácií MacBooku Air, ktorý by mal priniesť redizajnované šasi, vyšší výkon a displeje v uhlopriečkach 13 a 15 palcov.

Tento popis však oveľa lepšie pasuje na Pro líniu laptopov. Modelová rada Air totiž kedysi predstavovala to najľahšie a najprenosnejšie v ponuke výrobcu, no neskôr sa z nej stala mainstreamová voľba a najlacnejší model v ponuke. MacBook Air taktiež nedostal významný update už vyše päť rokov a predstavenie 12-palcového MacBooku bolo zrejme posledným klincom do jeho rakvy.

MacBook-12-inch

S príchodom tenkých Retina MacBookov Pro s flash architektúrou taktiež začali byť rozdiely medzi radou Pro a Air čoraz menšie. Práve preto je pravdepodobné, že budúcnosť laptopov od Applu sa bude točiť okolo dvoch modelov – ultraprenosného MacBooku a výkonnejších MacBookov Pro vo väčších uhlopriečkach. Air však pravdepodobne ešte nejaký čas ostane v predaji ako ich lacnejšia varianta. Ostatne, o mýtickom MacBooku Air s Retina displejom sme počuli už viackrát – no zakaždým išlo o celkom iný model.

Doterajšie dohady naznačovali, že spoločnosť s novými MacBookmi Pro čaká na novú architektúru od Intelu s názvom Skylake a rozhranie Thunderbolt 3, ktoré v masovej produkcii uvidíme až začiatkom budúceho roka. Jún preto zatiaľ vyzerá celkom sľubne, a aj keď sa WWDC v posledných rokoch zvykla zameriavať takmer výhradne na softvér, Apple na nej predstavil hneď niekoľko nových Macov, vrátane MacBooku Pro s Retina displejom a radikálnu novú generáciu Mac Pro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.