Nové iPhony by mali byť predstavené 9.septembra

Ako v predchádzajúcich rokoch, aj tento rok plánuje Apple predstaviť v septembri nový  iPhone 6s a 6s Plus. Termín nie je presne určený, ale podľa dobre informovaného redaktora Johna Paczkowského z portálu BuzzFeed by to malo byť v stredu 9. septembra 2015.

Očakávané sú len minimálne zmeny dizajnu. Hrúbka by sa mala zväčšiť o 0,2 mm pri obidvoch modeloch (iPhone 6 má 6,9 mm a 6 Plus 7,1mm) a použitie nového materiálu. Pôjde tiež o hliník, ale vyššej rady 7000, ktorý prináša až o 60% väčšiu pevnosť pri rovnakej hmotnosti.

Pri „S-kových“ modeloch dochádza hlavne k zvýšeniu výkonu. Nové iPhony by mali byť vybavené novým čipom A9 a 2GB Ram, vylepšeným fotoaparátom, so schopnosťou nahrávať video aj v rozlíšení 4K. Očakávaný je aj  Force Touch displej, ktorý reaguje na tlak, poznáme ho z Apple Watch.

Podľa zdrojov z BuzzFeed by mali byť súčasťou prezentácie tiež nové iPady, zatiaľ očakávaný 12 palcový iPad Pro nebol potvrdený a stále čakáme aj na ohlásenie novej Apple TV. Tá by mala priniesť zmenený dizajn, silnejší procesor a prístup k App Store.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.