Nová technológia umožní bezdrôtové nabíjanie iPhonov

Bezdrôtové nabíjanie iPhone stále úspešne obchádza. Príčinou však nemusí byť nezáujem Applu o túto technológiu, ale skôr ide o skutočnosť, že kvôli nej neobetuje dizajn. Bezdrôtové nabíjanie totiž funguje na smartfónoch s plastovým telom, aké predáva napríklad Samsung. Výrobca komponentov pre mobilné zariadenia, Qualcomm, teraz predstavil prielom v technológii bezdrôtového nabíjania, ktorý umožňuje bezdrôtové nabíjanie aj cez kovové telo smartfónov ako iPhone. Využíva technológiu WiPower a spĺňa štandard Rezence.

Štandardné indukčné nabíjanie kovové komponenty zohrievalo, no pre WiPower to neplatí. Využíva magnety a je s ním možné aj nabíjanie viacerých zariadení naraz, aj keď majú rozdielne nároky na energiu. V praxi by ste tak mohli na jednej podložke naraz nabíjať Apple Watch aj iPhone. Apple už v súčasnosti odoberá do iPhonu viacero súčiastok od Qualcomm, pričom bezdrôtové nabíjanie by bolo vítanou novinkou napríklad pre iPhone 7, keďže do iPhonu 6s sa to určite nestihne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.