Nová klávesnica a rozlíšenie v iOS 9 naznačujú podporu pre väčší iPad

Nový a väčší iPad Pro je údajne v hľadáčiku spoločnosti už nejaký ten mesiac, no s príchodom iOS 9 a podpory pre zobrazovanie viacerých okien naraz vyzerá jeho blízke vydanie čoraz pravdepodobnejšie. Vývojári už majú prístup k prvej bete systému a nachádzajú v ňom viaceré náznaky na budúce produkty. Steven Troughton-Smith objavil úplne novú klávesnicu prispôsobenú na veľký displej potenciálneho takmer 13-palcového iPadu. Nové rozloženie prináša širšie klávesy, nový rad pre symboly a čísla a dedikovaný kláves pre tab a caps lock. Sekundárne zobrazenie taktiež zmestilo všetky dodatočné symboly na jednu obrazovku, bez nutnosti prepínať sa medzi nimi.

Kód klávesnice napovedá aj na rozlíšenie nového tabletu, ktoré by mohlo dosahovať až 2732×2048 bodov, čo pri uhlopriečke 12.9 palca znamená hustotu 263 pixelov na palec. Súčasný iPad Air má rozlíšenie 2048×1536, čo značí, že nový iPad Pro by v horizontálnej polohe mohol zobrazovať teoreticky až dve plné aplikácie súčasne. Aplikácie neaktualizované na nové rozlíšenie budú pravdepodobne roztiahnuté, podobne ako na väčších diplejoch iPhonu 6.

Dôraz Applu na pokročilé funkcie pre iPad v novom iOS 9 nekončí pri zobrazovaní dvoch okien súčasne. Po novom je taktiež možné sledovať video ako obraz v obraze pri práci v iných aplikáciách, alebo používať klávesnicu ako trackpad na označovanie textu. Externé Bluetooth klávesnice taktiež dostanú vylepšenia v podobe nových flexibilných skratiek. Všetky náznaky ukazujú na novú a väčšiu verziu iPadu už túto jeseň. iPad Pro by mal byť zameraný predovšetkým na produktivitu, s podporou pokročilého stylusu, Force Touch displejom a dokonca USB Type-C portom pre externé zariadenia.

iOS-9-UIKeyboard-iPadPro

komentáre
  1. A stale neprisli na to, ze pri rozliseni ake maju uz ta klavesnica pri pisani malych pismen moze taketo male pismenka aj zobrazovat, aby si clovek nemusel domyslat, co pise a ci ma stlaceny shift? Ale hlavne ze mame milion dpi :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.