Niektoré Instagram aplikácie tretích strán stratia prístup k feedu

Za tie roky, čo existuje Instagram, sa na trhu vytvorilo obrovské množstvo aplikácií, ktoré sú doplnkami Instagramu a umožňujú rôzne úpravy, zdieľanie na Instagram alebo majú prístup k jeho feedu (zdroju s aktualizovaným obsahom). Práve tie, ktoré majú prístup k Instagram feedu budú zmenou API (rozhranie pre programovanie aplikácií) postihnuté najviac. Prístup k feedu im už nebude umožnený.

Pre aplikácie a ich užívateľov to môže znamenať väčšie zmeny, pretože niektoré Instagram aplikácie tretích strán už možno vôbec nebude možné využívať. Instagram do 3. decembra preskúma všetky aplikácie majúce prístup k API. Ak nájdu problém, vývojári aplikácií budú mať čas do júna budúceho roka na nápravu a získanie povolenia.

Tim Johnsen, tvorca Instagram aplikácie pre Apple TV Tangram sa k zmene vyjadril takto:

Instagram včera oznámil niektoré zásadné zmeny v API. Rešpektujem toto rozhodnutie, je to ich produkt a chcú ho mať skvelý…..počas nasledujúcich mesiacov idem spraviť niekoľko zmien v Tangrame, tak aby spĺňal požiadavky Instagramu.

Dôvody, prečo Instagram zaviedol dané opatrenia sa týkajú hlavne ochrany užívateľov a zachovania jasnej predstavy o tom, kde je obsah zdieľaný a videný.

Ktorých aplikácií sa táto zmena dotkne sa teda dozvieme až budúci rok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.