Nefunguje vám AirDrop? Použite mód kompatibility z New Mac na Old Mac

Od jeho vzniku v OS X je používanie AirDrop-u jednou z najjednoduchších ciest ako zdieľať dokumenty medzi počítačmi Mac. Ale niektorí užívatelia new Mac narazili na problém, keď Mac nie je schopný nájsť Mac so starším OSX s použitím AirDrop. A naopak Mac so starším operačným systémom OS X nie je schopný nájsť Mac s novším.

Dodatočne, niekedy AirDrop na Mac-u nie je schopný nájsť ani iOS zariadenie. Našťastie, ak ste zistili, že vám AirDrop nefunguje, existuje veľmi jednoduchý spôsob, ako tento problém napraviť.  Veľmi málo známy Compatibility mode (mód kompatibility) je kľúčom k vášmu problému s AirDrop. Nezáleží pritom na tom, aký máte hardvér alebo OS.

Ak zistíte, že vám AirDrop nefunguje, nenachádza iné Macy alebo iOS zariadenia, skúste tento postup a s najväčšou pravdepodobnosťou sa váš problem vyrieši a AirDrop nájde zariadenia.

Ako použiť mód kompatibility medzi novým a starým Mac OS X.

Pred začatím je nutné, aby ste mód kompatibility spúšťali na novšom Mac-u s najnovším OS X.

Otvorte okno Finder a vyberte AirDrop ako keby ste chceli vyhľadať zariadenia aj keď druhý Mac (starší) nenájde.

empty-airdrop-list-no-macs-or-ios-devices-found-610x384

V dolnej časti okna kliknite na vetu: “Don’t see who you’re looking for?” (Nevidíte, koho hľadáte?)

Objaví sa malé vyskakovacie okno: “Aby ste zdieľali dokumenty s niekým kto používa iOS zariadenie, požiadajte ich, aby si otvorili Control Center a zapli AirDrop. Na Mac-u požiadajte druhú stranu, aby si otvorili okno AirDrop vo Finderi. Kliknite “Search for an Older Mac.” (Vyhľadať starší Mac) Nachádza sa pod vyššie uvedeným textom.

access-airdrop-compatibility-mode-mac-os-x-2-610x440

Chvíľu počkajte,  kým sa starší Mac so starším OS X objaví ako prístupný v AirDrop-e.

access-airdrop-compatibility-mode-mac-os-x-new-mac-find-old-mac-610x389

Od teraz môžete používať AirDrop na zdieľanie a kopírovanie dokumentov medzi Mac-mi ako obvykle. A Mac s novším OS X sa taktiež objaví na staršom Mac-u.

Pri vytváraní tohto návodu bol použitý úplne nový Retina MacBook Pro s operačným systémom OS X 10.11.2 El Capitan a snažil sa pripojiť ku staršiemu MacBook-u Air s operačným systémom OS X 10.9.5 Mavericks, ktorý sa nezobrazoval ani v AirDrop-e.

Pri použití módu kompatibility na novom Mac-u sa staršie zariadenie okamžite objavilo na tom druhom.

Pamätajte, že ak chcete použiť AirDrop medzi novými OS X, musíte vypnúť mód kompatiblity. Pretože sa zdá, že ak necháte mód kompatibility zapnutý, počítače Mac s najnovšími OS X sa nebudú dať navzájom vyhľadať.

Tento postup funguje aj na veľmi staré OS X, kedy sa táto metóda používala na povolenie Etherent-u pre podporu AirDrop protokolu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.