Najsťahovanejšie aplikácie všetkých čias z App Storu

Apple zverejňuje najsťahovanejšie aplikácie, avšak ide len o aktuálne rebríčky. Analityci zvererejnili najpopulárnejšie od roku 2010.

Najsťahovanejšie aplikácie vetkých čias z App Storu _01

Spoločnosť App Annie, ktorá sa zaoberá analýzou stiahnutých aplikácii, zverejnila svoj rebríček najsťahovanejších aplikácii z App Storu. Dáta majú zozbierané od júla 2010, taže chýbajú tam prvé dva roky od spustenia App Storu. Vzhľadom k tomu, že predaj iOS zariadení začal rásť exponenciálne až v nasledujúcich rokoch, je málo pravdepodobné, že by sa dáta výraznejšie zmenili.

Čo sa týka najsťahovanejších aplikácii vyhráva Facebook, za ktorým nasleduje Facebook Messenger. Táto spoločnosť má v top 10 ešte ďalšie dve aplikácie. Na štvrtom a šiestom mieste nájdeme Instagram a WhatsApp Messenger, ktoré kúpil v roku 2014 respektíve 2012.

Aj ďalší veľkí konkurenti Applu sa nachádzajú vysoko v rebríčku. Google so svojimi aplikáciami  YouTube a Google Maps obsadil tretie a ôsme miesto a Microsoft so Skypom sa dostal na piate. V top 10 sa nachádzajú len dve aplikácie od Applu. Find My Phone je na siedom a vďaka veľkému záujmu z Číny sa na 10 miesto dostal iTunes U. Rebríček ešte doplnil Twitter, ktorý sa zaradil na deviate miesto.

Z hľadiska príjmov sú najziskovejšie aplikácie Pandora, Line, Zoosk, Pages a Spotify. Pagaes je jediný v top 5, ktorý nepodporuje in-app nákupy a zisk generuje len z predajnej ceny.

Pokiaľ ide o hry, Candy Crush Saga sa môže pochváliť, že je najsťahovanejšiou. Na ďalších miestach sa umiestnili  Fruit Ninja, Angry Birds, Subway Surfers, Despicable Me, Clash of Clans, Temple Run, Angry Birds Rio, Temple Run 2 a Words With Friends.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.