Najnovšia verzia iTunes je kompatibilná s prvou generáciou iPodu

YouTuber Matt Pearce sa rozhodol natáčať videá „New Tech/Old Tech“, kde sa posnaží dať dokopy starý kúsok technológie s novým. V prvom videu sa mu hneď podaril zaujímavý kúsok, kde pripojil prvú generáciu iPodu z roku 2001 k Macu Pro s najnovším systémom a najnovšou verziou iTunes 12.1.

Pripojiť starý iPod k novému hardvéru nie je ľahké, ale stačí na to zopár prevodníkov. Prvý iPod používal FireWire 400. Na videu môžte vidieť ako stačí prevodník na novší a rýchlejší FireWire 800 a k staršiemu Macu Pro ho pripojíte raz-dva. Úplne najnovšie Macy však dali zbohom portom FireWire úplne, no existujú prevodníky z FireWire 800 na Thunderbolt. Stačí si ich zadovážiť, zapojiť a máte vyhraté? Nie tak úplne, pretože hardvérová kompatibilita ešte nezaručuje tú softvérovú a u Apple to platí dvojnásobne. V prípade iPodov je tomu ale inak a najnovší iTunes je po pripojení schopný rozpoznať aj presný model iPodu a podľa toho prispôsobiť ikonku.

V komentároch pod videom na YouTube je už možné nájsť ďalšie zaujímavé nápady na pripojenie starých zariadení k novým — napríklad jednu z prvých myší z osemdesiatych rokov k novému Macu, disketovú mechaniku k novému Macu alebo čo najstarší Mac k internetu. Ak máte podobný nápad, môžte sa oň podeliť v diskusii.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.