Súťaž: Nabíjačka nenabíja. Čo teraz?

Všetci dobre vieme, že nabíjacie káble sa zvyknú kaziť. Guma, ktorá chráni káble, sa po nejakom čase a stálom používaní začne lámať, šúpať, strapkať. Niektoré dokonca nepodporujú synchronizovanie a niektoré prestanú fungovať bez viditeľného mechanického poškodenia. Ukážem vám, ako tomu predísť a čo robiť, keď nabíjačka nenabíja.

Nabíjačka prestala nabíjať

1. V prvom rade musíte skontrolovať napájací vstup, či už na Mac-u alebo na iOS zariadení. Vstupy sa na iPhone najčastejšie zanášajú prachom, ktorý sa utlačí a bráni adaptéru aby dosadol až na spodok vstupu. Ak nosíte iPhone vo vreckách, môže byť práve toto váš prípad, keďže vo vreckách sa do vstupov dostávajú nečistoty. Keď som pracovala v Apple Reseller predajni, práve toto bol najčastejši problém. Za pomoci tenkej ihličky sme dokázali zo vstupov vybrať neskutočné množstvo prachu. Ak si na túto „operáciu“ netrúfate, zastavte sa v servise alebo Apple Reseller predajni a nechajte si pomôcť. Taktiež môžte v predajni s elektronikou kúpiť stlačený vzduch (stojí cca 5) a zariadenia si pravidelne čistiť. 

2. Skontrolujte, či je chyba v zariadení alebo v nabíjačke. Ak máte možnosť vyskúšať pripojiť na nabíjačku iné zariadenie alebo naopak vyskúšať na zariadenie pripojiť inú nabíjačku, tak hneď zistíte, kde je problém a môžte ho riešiť. Ak takúto možnosť nemáte, navštívte Apple Reseller predajňu a poproste personál o vyskúšanie inej nabíjačky alebo iného zariadenia.

3. Veľmi často sa stáva, že problém nie je v nabíjačke, ale v samotnom zariadení, čiže je zbytočné míňať peniaze na ďalšie a ďalšie nabíjačky.

4. Ak zistíte, že je problém v zariadení, skôr než ho budete reklamovať skúste urobiť tzv. Vynútený reštart. Držte home tlačidlo a vypínacie tlačidlo naraz, pokým sa telefón nevypne a neuvidíte na obrazovke jabĺčko, vtedy pustite tlačidlá.

5. Ak dokážete cez káblik nabíjať ale nie synchronizovať zariadenie, chyba je pravdepodobne v nabíjačke. Samozrejme najistejšie je kúpiť nabíjačku, ktorá je originál od Apple. Ak chcete ušetriť pár eur, kľudne môžte kúpiť aj neoriginálnu nabíjačku. Uistite sa ale, či je od autorizovaného predajcu. Nabíjačka, ktorá nie je od autorizovaného predajcu je síce lacná, ale veľakrát nedokáže zariadenie synchronizovať, rýchlo sa pokazí a dokonca sa aj stáva, že vyskratuje samotné zariadenie. 

Ako ušetriť našu peňaženku zbytočných výdajov za nabíjačky?

Najdôležitejšie je, aby ste si na nabíjačky dávali pozor a nehádzali ich kade-tade po taškách. Najlepšie je vydeliť si na ne jedno samostatné vrecko alebo priečinok v taške, samozrejme ich vždy rozmotať a najmä oddeliť káblik od adaptéra.

 obrázokč3

Určite ste už počuli o všelijakých možnostiach ako chrániť kábliky, či už nové alebo trošku mechanicky pokazené. Rozhodla som sa vám ukázať pár alternatív ako si môžte káblik chrániť a taktiež spevniť časti, ktoré sú už zlomené. Ak sú však kábliky, ktoré sa nachádzajú pod ochrannou gumou viditeľne poškodené, radšej investujte do novej nabíjačky. Nechcete predsa riskovať, že vám nabíjačka vyskratuje celé zariadenie.

obrázok č1

Obmotať si ho môžete rôznymi materiálmi. Použila som aj pružinku z pera, ktorá je často ospevovaná ako jedno z najlepších a najrýchlejších riešení. Povedala by som, že pružina z pera je z týchto riešení asi najhoršia možnosť. Je totižto slabá a kábel sa tak či tak ohýba a ničí. Určite treba použiť pevnejší drôt. 

Ďalšou možnosťou je zmršťovacia hadička, ktorá sa nahratím prispôsobí tvaru káblika, čo je asi najnápadnejšia možnosť.

Super nápad je použiť hrubšiu šnúrku, ktorú zahrčkáte okolo káblika a tým pádom ho obalíte z oboch strán. Konce môžte nahriať. Tým šnúrku zabezpečíte a nebude sa posúvať.

obrázokč2

Ak ste celá rodina Apple pozitív, určite dobre poznáte hádky o nabíjačky. Toto je správne riešenie ako ich odlíšiť a predísť zbytočným nezhodám :)

Máte aj vy skúsenosti so zlomenými káblikmi? Poznáte nejaké tipy ako tomu predísť? Napíšte do komentára. Možno niekomu ušetríte nervy a pár eur.

Vyhrajte originál dátový kábel

A ak už je pre túto radu neskoro, skúste vyhrať nový Apple Lightning to USB Cble v hodnote 23 eur. 

1444060178592

Podmienkou účasti na súťaži je len danie Like tejto správe. Hra sa skončí v sobotu o polnoci. Prajeme veľa šťastia. :-)

Cenu do súťaže venovala spoločnosť iStores.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.