Move to iOS nie je originálnou aplikáciou od Applu, na Play Store dostáva vlnu negatívnych hodnotení

Popri vydaní iOS 9 Apple do sveta vypustil aj už dávnejšie oznámenú aplikáciu na migráciu dát z telefónov so systémom Android na iOS. Spolu s plánovaným Android klientom pre Apple Music, ktorý by mal prísť koncom roka, ide o prvé krôčiky spoločnosti na územie konkurenčnej platformy od Googlu. Slovo krôčiky je tu na mieste, aplikácia Move to iOS totiž nie je tak celkom originálnym výtvorom Applu.

Ako zistil portál Phandroid, Move to iOS je rebrandovanou verziou inej Android aplikácie – konkrétne Copy My Data od spoločnosti Media Mushroom. Svedčí o tom väčšina kódu, ktorá je v oboch aplikáciach identická, vrátane doslovných fráz ako android:name=”com.mediamushroom.copymydata”.

Apple_Copy_My_Data

Jediným rozdielom medzi oboma verziami je používateľské rozhranie, ktoré v prípade Move to iOS priamo nasleduje dizajn platformy od Applu. Pôvodná aplikácia Copy My Data je stále dostupná na Play Store, rovnako ako aj jej obdoba na App Store – čo znamená, že Apple si najskôr zakúpil práva na používanie pôvodného kódu pod svojim vlastným menom.

Tento krok je zo strany Applu zrejme preventívou voči zlej publicite, ktorú by nefunkčná, či zabugovaná aplikácia určite spôsobila – Apple totiž s vývojom pre Android nemá prakticky žiadne skúsenosti. O to zaujímavejšie bude sledovať, ako si poradí s pripravovanou Apple Music.

To, že aplikácia funguje ako má, však neznamená, že má v Google Play Store na ružiach ustlané. Od vydania je sekcia s recenziami zaplavená negatívnymi hodnoteniami. Momentálne má aplikácia 25 427 hodnotení s jednou hviezdou, oproti 5 408 päťhviezdičkovým hodnoteniam. Komenty pritom vôbec nepripomínajú recenzie, skôr nekontrolovaný prúd hejtu voči kalifornskej spoločnosti. Virtuálnu vojnu medzi zástancami oboch platforiem môžeme ostatne vidieť v plnej kráse aj na slovenskej verzii Google Play.move-to-ios-play-storeAké máte s aplikáciou skúsenosti vy? Skúšali ste už migráciu zo svojich Android zariadení na iOS?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.