Microsoft ohlásil dostupnosť osobnej asistentky Cortany pre iPhone

Microsoft oficiálne ohlásil dostupnosť inteligentnej osobnej asistentky Cortany na iOS a Android. Na nové platformy príde Cortana, ktorá bola doposiaľ dostupná len na Windows Phone, neskôr tento rok. Špekulácie o verzii Cortany pre iOS sa objavovali už krátko po jej predstavení na Windows Phone 8.1, avšak až teraz sa z dohadov stáva realita. Už v lete príde Cortana aj v novej generácii desktopového operačného systému Windows 10, ktorý bude obsahovať aj aplikáciu pre správu iPhonov aj smartfónov s Windows Phone a Androidom. Microsoft chce byť prítomný na všetkých platformách, a preto sprístupňuje svoje služby a aplikácie aj pre iOS a Android. Okrem Cortany príde na iOS aj aplikácia Xbox Music s bezplatným streamovaním vašej hudby z OneDrive, dostupná bude v lete.

Moderný prístup Microsoftu je v ostrom protiklade s Apple. Zatiaľ čo Microsoft chce sprístupniť všetky svoje služby pre všetkých používateľov, bez ohľadu na to, aké zariadenia vlastnia, Apple je známy uzatvoreným ekosystémom, ktorý funguje najlepšie v prípade, že máte všetko od Apple, od Apple Watch po iMac, všetko prepojené s iCloudom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.