Kód v tvOS 9.0 naznačuje na podporu priečinkov pre Apple TV

Vývojár Steven Troughton-Smith si posvietil na kód nachádzajúci sa v operačnom systéme novej Apple TV, tvOS, a v používateľskom rozhraní našiel zaujímavú funkciu, ktorá sa do finálnej verzie zrejme nedostala – podpora pre priečinky.

Tie fungujú presne tak, ako na iOS – stačí pretiahnuť dve aplikácie na seba a rázom sa premenia na priečinok. Aplikácie sa taktiež zobrazujú v mriežke 3 x 3 a dostupné sú priamo z domovskej obrazovky. Rovnako je možné priečinky aj premenovať.

apple-tv-folders2 apple-tv-folders3

Funkcia je schovaná v kóde operačného systému, podobne ako boli napríklad schované známky multitaskingu pre iPad v iOS 8. A aj keď je pravdepodobné, že podpora priečinkov sa v budúcnosti (možno s príchodom väčšieho počtu aplikácií?) objaví ako súčasť aktualizácie pre Apple TV, nemusí to byť tak skoro. iPad multitasking bol napríklad sprístupnený až tento rok s príchodom iOS 9.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.