iPhone stratil prvú priečku na čínskom trhu

Analytická firma Canalys zverejnila svoje výsledky ohľadom podielu predaných smartfónov na čínskom trhu, podľa ktorých Apple stratil prvú pozíciu, ktorú si držal od posledného kvartálu minulého roku. V druhom kvartáli 2015 sa do popredných priečok pretlačilo Xiaomi s údajným 15,9% podielom a v tesnom závese za ním Huawei s 15,7 %. Presný podiel Applu na čínskom trhu firma neuvádza, no odhady z iných zdrojov naznačujú, že ide okolo o 12 %.

Za zmenou vedúcich pozícii stojí s najväčšou pravdepodobnosťou vysoká saturácia trhu a neustály cenový boj zo strany miestnych výrobcov. iPhone 6 je však už vyše 10 mesiacov starý a enormný rast, ktorý spoločnosť zaznamenala minulý rok sa rýchlo spomaľuje, obzvlášť s novými modelmi hneď za rohom. Za zmienku však stojí fakt, že Apple svojou cenovou politikou mieri na vyšší segment trhu, čo sa odzrkadľuje aj v obrovskom náskoku čo sa týka ziskov. V tom istom kvartáli zaznamenal Apple v Číne 112% nárast príjmov a nedávne prieskumy dokonca ukazujú, že spoločnosť berie až 92 % všetkých ziskov z globálneho trhu so smartfónmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.