iPhone 7 bude znovu o niečo tenší, hrúbkou sa priblíži iPodu Touch

Nová generácia iPhonov ešte nestihla byť ani oznámená – to očakávame už túto stredu o 19.00 – to však nezastavuje lavínu dohadov o budúcoročnom modeli, ktorá sa spustí v najbližších mesiacoch. Je realistické predpokladať, že iPhone 7 opäť dostane redizajn vonkajšieho tela, tak ako tomu bolo zvykom prakticky vždy, otázkou však ostáva do akej miery a či sa má ešte kam posunúť.

Renomovaný analytik Ming-Chi Kuo vo svojej najnovšej správe hovorí o potenciálnych nových telefónoch ako o najtenších vôbec. Hrúbkou by sa totiž mohli posunúť priamo na úroveň súčasného iPodu Touch so svojimi minimalistickými 6,1 milimetrami. iPhone 7 by sa tak pohyboval v rozhraní 6 až 6 a pol milimetra, značná zmena v porovnaní s terajšou generáciou. Tá meria 6,9 mm v prípade iPhonu 6 a 7,1 mm pri iPhone 6 Plus. Išlo by tak o veľmi podobný rozdiel ako pri prechode z iPhonu 5 – ten dosahoval hrúbky 7,6 mm.

Má tento progres však ešte stále zmysel? Každých pár rokov si znovu a znovu kladieme túto otázku. Nie sú telefóny dostatočne tenké? A každých pár rokov nám Apple znovu ukáže, že nič nie je tak tenké, aby nemohlo byť tenšie. S nízkou hrúbkou prichádzajú aj benefity ako nižšia hmotnosť zariadení, no spolu s nimi sa nutne zmenšuje aj kapacita batérie, nehovoriac o trčiacich šošovkách fotoaparátu. Akú hrúbku preferujete na svojom telefóne vy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.