iPhone 6s prinesie aj tuhšie telo, nehrozí ďalší “Bendgate”

“Obrovské” škandály ako Antennagate či Bendgate majú jedno spoločné – súvisia s obrovským mediálnym záujmom o novo predstavené iPhony. Z každého potenciálneho problému, ktorý môže najpredávanejší smartfón priniesť, vznikne veľká senzácia a množstvo vystrašených zákazníkov. V prípade iPhonu 6 to bola práve Bendgate, teda obavy z toho, že iPhone 6 sa vám aj bez väčšej snahy ohne napríklad vo vrecku. Testy aj mesiace používania ukázali, že opäť išlo o bublinu a obavy boli prehnané.

Apple však napriek tomu v iPhone 6s myslí aj na túto oblasť, zrejme s cieľom, aby vyhrával aj v testoch porovnávajúcich tuhosť telefónov s podobnými uhlopriečkami. Slabšie miesta iPhonu 6 by mali byť v iPhone 6s ešte lepšie vystužené. Napríklad tlačidlá na ovládanie hlasitosti by mali mať namiesto 1,14 mm až 1,9 mm. Napriek vyššej tuhosti je však zadný kryt iPhonu 6s ešte ľahší ako u predchodcu, presnejšie z 27 gramov “schudol” na 25 gramov. Príčinou bude možno novší materiál – sériu 7000 eloxovaného hliníku (iPhone 6 mal sériu 6000).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.