iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6 – ktorý je rýchlejší?

Hlavný konkurent Apple v oblasti smartfónov, Samsung, nedávno predstavil svoju vlajkovú loď Galaxy S6 a S6 Edge. Obidva nové smartfóny si už vo vybraných obchodoch môžete vyskúšať a onedlho budú aj v predaji. Môžeme sa tak opäť tešiť na množstvo porovnávacích testov, jedným z nich je aj nasledujúce video. To sa zameriava na porovnanie rýchlosti oboch smartfónov. Samozrejme, dá sa očakávať, že obidva smartfóny sú už veľmi rýchle, a tak si rozdiel pri bežnom používaní zrejme ani nevšimnete. Ak ale chcete vedieť odpoveď na otázku, ktorý smartfón je v porovnávacom teste rýchlejší, určite si pozrite nasledujúce video.

Ako vidíte, Galaxy S6 je rýchlejší až o osem sekúnd v teste, počas ktorého autori otvorili a zatvorili niekoľko aplikácií za sebou. V tomto teste teda vyhráva Galaxy S6, čo je pozoruhodné aj vzhľadom na vyššie rozlíšenie, ktoré oproti iPhonu 6 ponúka. Dalo by sa totiž očakávať, že vyššie rozlíšenie spôsobí isté spomalenie, no nestalo sa tak.

komentárov
  1. Uplne neobjektivny test, kedze ide o dva rozne operacne systemy a rychlost dost zavisi od optimalizacie aplikacii na dany operacny system.. takze bullshit.

    0
    0
  2. A co tak testovat aplikacie nezavisle od internetu? Co by dalo presnejsiu predstavu o rychlosti mobilov? Inac to nehovori o rychlosti mobilu ale aplikaciach ako takych. Dajte mi samsung na test a rychlo vyberiem 16 app na oboch kde bude SF dvakrat pomalsi. A tiez isto najdem kombinaciu kde bude ip6 zase pomalsi…

    0
    0
  3. OK, nech testuje po roku pouzitia obidve smartfony… Samsung po spusteni 3 aplikacie mrzne a iPhone nadalej funguje ;) moja skusenost

    0
    0
  4. iPhone najviac stratil v aplikacii Flipboard ( od 50tej sekundy, siedma aplikacia ), ktora to nacitavala z internetu, tak tazko podla toho porovnavat vysledok.

    Z mojho pohladu je iPhoe rychlejsi, lebo dovtedy ziskal maly naskok a aj napriek tej strate vo Flipboarde dokonca stratu znizil.

    0
    0
  5. mňa už absolutne nezaujima rýchlosť, radšej keby sa sustredili na exterierove spevnenie, stabilitu, funkčnosť a nie vymyšlať taketo preteky.
    Aj tak samsung nebude nikdy tak pekný ako iphone a môžu sa aj rozkrájať.
    škoda, števa, že tu už nieje.

    0
    0
  6. No dobre samsung je možno rýchlejší … ale pozor! prvý mesiac :D …. potom už nič nefunguje … iPhone aspoň ide furt dobre a tých pár sekund je len o tom ako ten týpek rýchlo stláčal tie appky… v živote nedám peniaze na Samsung možno tak na chladničku a mikrovlnku…. LG už dobieha Samsung s televízormi … samsung si môže fukať do …

    0
    0
  7. Ja mam iphone 4s a stale mi postacuje ale keby som zobral do ruky z toho isteho roku tamtung tak to by bol cisty lagdroid. Ved mam kamarata co kazdy rok kupuje novy samsung bo sa stazuje ze mu uz pada a v kuse seka ;)

    0
    0
  8. Nik nenapísal že Samsung S6 je aktuálna novinka a iPhone 6 pol roka starý. To počkajte pol roka keď apple predstaví nový model a potom kto vyhrá alebo porovnať ho s Samsungom galaxy s5.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.