iPad Pro s Apple Pencil verzus Surface Pro 4

iPad Pro prináša okrem veľkého displeja aj nové funkcie pre kreatívnych profesionálov, vďaka čomu sa dostáva do priamej konkurencie s tabletom Surface Pro 4 od Microsoftu. Obe zariadenia ponúkajú vlastný stylus na písanie poznámok a kreslenie, no ako platformy od seba nemôžu byť viac odlišné. Surface Pro beží na desktopovom systéme Windows 10, zatiaľ čo iPad je čistokrvným tabletom.

Serenity Caldwell z iMore vo videu porovnala stylusy oboch tabletov, Apple Pencil a Surface Pen.

Rozdiely medzi zariadeniami trefne zhodnotil aj Jacob Kastrenakes z The Verge. Obidva stylusy sú pritom rovnako dobré – s Pencil v ruke sa síce kreslí o niečo prirodzenejšie, Surface Pen zas obsahuje na svojom konci virtuálnu gumu.

Najväčšie rozdiely momentálne plynú z operačného systému a ani jeden tablet zatiaľ nie je bez vážnejších kompromisov. App Store neponúka pokročilejšie desktopové programy ako Photoshop, zatiaľ čo Surface za iPadom zaostáva v ponuke aplikácií optimalizovaných pre dotyk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.