iPad Pro: ako je na tom veľký tablet od Applu s produktivitou?

Do oficiálneho vydania najväčšieho iPadu v histórii nám ostáva ešte nejaký ten deň – hovorí sa o prvom novembrovom týždni, no vybraní jednotlivci si už nové funkcie iPadu Pro mohli otestovať na vlastnej koži. Začiatkom mesiaca sa na grafické možnosti tabletu s novým stylusom stihli pozrieť zamestnanci PixaruDisney, teraz sa k nim pridal Frasier Speirs, hlava informačných technológií na Cedars School of Excellence v Anglicku.

Speirs minulý ťýždeň dostal exkluzívnu pozvánku na event v Londýne a nový tablet v priebehu hodiny poriadne otestoval. Pozrel sa na všetko, od multitaskingu, Apple Pencil a rozoznávanie dlaní, až po nové obaly a klávesnicu Smart Keyboard. Množstvo krátkych postrehov následne zverejnil na svojom Twitter účte.

https://twitter.com/fraserspeirs/status/657639760366850048

K iPadu sa celkovo vyjadril veľmi pozitívne, práca s veľkým displejom je podľa neho ideálna na kreatívne a produktívne činnosti, no skvele sa hodí aj na média a prezeranie fotiek. iPad Air 2 je oproti nemu “intímnym” zariadením a multitasking je na novom iPade niečim úplne iným. Chváli tiež možnosť mať v horizontálnom móde vedľa seba otvorené dve plné iPadové aplikácie. Ide o prevažne pracovný nástroj, na pozeranie Netflixu a nočné čítanie si bohate vystačíte aj s menším iPadom.

https://twitter.com/fraserspeirs/status/657648232592449537

Apple Pencil je najpresnejším stylusom, aký na iOS videl, a rovnako ako grafici z Pixaru pred ním, pochválil schopnosť displeja identifikovať a eliminovať dotyky dlaňou. Menej sa mu však pozdávala prídavná klávesnica Smart Keyboard, ktorá je síce celkom dobrá, no jej praktickosť prirovnal k veľkým rozkladacím novinám. Značným zlepšením je ale vstavaná softvérová klávesnica.

https://twitter.com/fraserspeirs/status/657669266456584193

Všetky Speirsove dojmy nájdete na jeho Twitter účte. Určite stoja za prečítanie, ak nad novým iPadom uvažujete.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.