iPad Mini 4 dostane procesor A8 a tenšie telo, budúcnosť 4-palcového iPhonu je naďalej otázna

Jeseň je už pomaly za rohom a s ňou taktiež každoročné obnovenie portfólia iOS zariadení. Nové iPhony a možno aj iPady sú už niekde na výrobných linkách, preto niet divu, že o ich špecifikáciách postupne unikajú ďalšie informácie. Tento rok však nečakajte žiadne drastické zmeny – iPhone už tradične dostane svoj S model, ktorý sa sústredí hlavne na vylepšenia pod kapotou, iPady zas ponúknu o niečo rýchlejšie procesory a tenšie šasi. Jediným skutočne novým produktom by mohol tento rok byť väčší iPad Pro, no jeho existencia stále visí vo vzduchu.

Čo však vyzerá byť ako stávka na istotu, je nový iPad Mini. Ten by mal podľa japonského blogu Mac Otakara, narozdiel od minulého roku, podstúpiť skok o generáciu vpred a dostať sa tak na úroveň súčasného modelu Air 2. Dočkali by sme sa tak výkonného A8X procesoru, tela s hrúbkou len 6,1 mm, 8-megapixelového fotoaparátu a laminovaného displeja s lepšími pozorovacími uhlami a antireflexnou vrstvou. V rozpore s predošlými správami Mac Otakara taktiež dodáva, že väčší iPad Air dostane čip A9, čo by opäť znamenalo generačný rozdiel medzi týmito dvoma tabletmi. Vo výsledku by tak mohol tohtoročný lineup po prvýkrát pozostávať až z troch nových iPadov.

iphone-6c-leak

Nové informácie máme aj o často špekulovanej novej generácii 4-palcového iPhonu, ktorý by mohol obsahovať vnútornosti minuloročného iPhonu 6 v menšom kovovom tele. Business Insider však prináša nové informácie od analytikov, ktorí tvrdia, že tento rok sa modelu 6c nedočkáme. Apple údajne začal testovať produkciu nových 4-palcových modelov, ktorých komponenty sa vo výrobnom reťazci objavovali v priebehu januára až marca, no odvtedy sa po nich zdanlivo zľahla zem. To prinajlepšom naznačuje, že vydanie tohto modelu bolo odložené na rok 2016, prinajhoršom však vôbec nemusí uzrieť svetlo sveta. Dôvodom by mala byť obava, že iPhone 6c, ktorý by v ponuke zaujal miesto súčasných modelov so sumou 99 dolárov, by mohol kanibalizovať vysoké predaje iPhonu 6 a 6 Plus.

Vyzerá to tak, že prívrženci kompaktnejších displejov sa budú tento rok musieť uspokojiť s pomaly už dvojročným iPhonom 5s, ktorý by mal v ponuke zrejme ostať ďalší rok. Čo bude nasledovať potom je však zatiaľ vo hviezdach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.