iOS 9 môže obsahovať novú aplikáciu Home

Podľa 9to5Mac Apple “testuje”http://9t­o5mac.com/2015/05­/20/apples-planned-ios-9-home-app-uses-virtual-rooms-to-manage-homekit-accessories/ novú zabudovanú aplikáciu Home, ktorá sa môže objaviť v iOS 9. Aplikácia by mala byť rozšírením pre HomeKit infraštruktúru, ktorú Apple predstavil minulý rok, ako jedno z množstva rozhraní pre vývojárov a výrobcov príslušenstva. HomeKit certifikované zariadenia by tak v budúcnosti mohli napríklad otvárať garážové dvere, bezdrôtovo zamykať dvere, či ovládať svetlo a teplotu v byte. Podobné zariadenia už nejaký čas existujú v podobe žiaroviek Hue od Philipsu, či inteligentného Nest termostatu, HomeKit však pre výrobcov umožňuje ľahšiu integráciu do Apple ekosystému. Potenciál platformy stále ostáva pomerne nevyužitý a vďaka neustálym odkladom zo strany Applu sa na trhu ešte neobjavili žiadne podporované zariadenia.

Nové informácie sa možno dozvieme na WWDC spolu s aplikáciou Home, ktorá by podobne ako Zdravie v iOS 8 mala zhromažďovať informácie a uľahčiť tak organizáciu a ovládanie podporovaných HomeKit produktov. Aplikácia vytvorí virtuálnu reprezentáciu izieb vo vašom byte a pomôže s aktiváciou jednotlivých zariadení, nebude sa tak treba spoliehať na samostatné aplikácie výrobcov. Centrom tohto domáceho systému by sa pritom mala stať nová Apple TV. So súčasným stavom aplikácie a jeho minimálnou funkcionalitou však nie je úplne jasné, či je pripravená na júnové predstavenie. Je taktiež možné, že ide len o aplikáciu pre zamestnancov Applu pracujúcich na projekte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.